Kundreferens Skola

Strömsnässkolan fick ny skolbyggnad under renoveringen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Strömsnässkolan fick ny skolbyggnad under renoveringen</span>

Strömsnässkolan fick ny skolbyggnad under renoveringen

Strax utanför Markaryd, vackert belägen vid ån Lagan, blev det under hösten 2020 dags för den gamla Strömsnässkolan att renoveras.

”På morgonen fanns det i stort sett ingenting på platsen, och på kvällen stod där nästan en färdig byggnad. På två dagar var det uppmonterat. Det är en häftig produkt, den är väldigt användbar inom många områden.”

– Gustav Lydén, byggnadsingenjör och byggprojektledare vid Markaryd Kommun.

STROMSNÄSSKOLAN

På senare tid hade en ökad inflyttning skett till det lilla samhället Strömsnäsbruk, med fler skolbarn på orten som följd. Samtidigt skulle skolan renoveras, och en uttjänt skolbyggnad rivas, vilket gjorde att ett skriande behov av skollokaler för 150 barn och 20 lärare på låg- och mellanstadiet, uppstått.

I uppdraget ingick även lokaler för fritids, och för särskolans verksamhet, med högre krav på tillgänglighet och utrymningsmöjligheter på grund av elevernas särskilda behov.

I konkurrens med ett antal andra aktörer vann Adapteo SKR:s upphandling om att få uppföra en ny skolbyggnad i Strömsnäsbruk i Markaryd Kommun. Det vinnande förslaget levde upp till kravspecifikationen till punkt och pricka och kunde tillgodose behovet av fem klassrum, plus två för särskolebarn. Adapteos lösning blev en byggnad i två plan med 400 kvadratmeters golvyta på respektive plan. Kommunen ville även ha en platsbyggd loftgång med tak, tillgänglighetsanpassade toaletter samt en hiss, vilket Adapteo också ordnade.

Gustav Lydén, byggnadsingenjör och byggprojektledare vid Markaryd Kommun, blev imponerad av hur fort byggnaden kom plats efter det att det förberedande arbetet var klart.

På morgonen fanns det i stort sett ingenting på platsen, och på kvällen stod där nästan en färdig byggnad. På två dagar var det uppmonterat. Det är en häftig produkt, den är väldigt användbar inom många områden.

Helene Lund, säljare och projektutvecklare vid Adapteo i Lund, var med under hela projektet. ”Det tog ungefär två månader, från bygglovet till inflyttning. Från en tom markyta till att det står en inflyttningsbar byggnad med alla invändiga anpassningar på plats går fort.”

För Gustav Lidén var det tillfredsställande att se hur väl den nya skolbyggnaden mottogs. ”Det känns skönt när de som ingår i verksamheten tycker att det blir bra. Det är ju det viktigaste, att miljön för barnens lärande ska vara så bra som möjligt.” Han beskriver den fortsatta kontakten mellan skolan och Adapteo som positiv. ”Enligt skolans fastighetsskötare och vaktmästare är Adapteo väldigt måna om att ge god service till sina hyresgäster i olika ärenden.”

Helene Lund berättar vad som händer med byggnaden när renoveringen av den ursprungliga skolan är klar och om den hållbara processen: ”När hyrestiden är slut monteras vår byggnad ner, och uppdateras och ändras efter nästa hyresgästs behov.”

Vill du höra mer om våra anpassningsbara skolor?

Vill du prata med en säljare eller få veta mer hur vi tillsammans kan bygga anpassningsbart? Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.

info.se@adapteo.com
+46 859 099 440

Adapteo

Gårdsvägen 14
169 70 Solna