Artikel Hållbarhet Cirkuläritet

Innovation för cirkularitet och hållbarhet

  • 1 min läsning
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Innovation för cirkularitet och hållbarhet</span>

Adapteo

Byggbranschen står för hela 38 procent av de globala koldioxidutsläppen och en tredjedel av det avfall som genereras i EU kommer från byggsektorn. Genom innovatiova lösningar, cirkulära affärsmodeller och bättre byggmaterial kan byggbranschen bli mer hållbar. Enligt en rapport från EU skulle så mycket som 80 procent av utsläppen från nybyggnationer och renoveringar kunna sparas genom mer cirkulära lösningar.

”Genom att förlänga byggnaders livslängd och skapa fler möjligheter till återbruk kan koldioxidavtrycket minskas avsevärt. Det faktum att våra moduler kan anpassas över tid innebär dessutom att byggnaden anpassas helt och hållet efter kundens behov och önskemål samtidigt som vi tar ansvar för byggnadens hela livscykel”

Lina K Wiles, Chief Sustainability Officer på Adapteo.

Lina K. Wiles - Yes to Science

Adapteos modulära lösningar gör att byggnader kan anpassas, skalas upp eller ner, flyttas och återbrukas för olika ändamål och platser. Att vara fortsatt nyskapande för hållbarhet är en viktig del av Adapteos hållbarhetsstrategi, med målet att uppnå klimatneutral produktion och att endast använda hållbara material senast 2030.

Sjuttio procent av Adapteos byggnader har redan använts och hyrs ut igen, och koldioxidavtrycket minskar för varje gång byggnaden tas i bruk. Återbruk av moduler är ett hållbart alternativ till nyproducerade byggnader, men nybyggnation är fortfarande det mest förekommande tillvägagångssättet i dagsläget. Statiska byggnader kan omöjligen uppfylla EU:s mål för återbruk (70 procent), medan modulbyggnader är cirkulära i sin utformning eftersom de kan skalas upp, skalas ner, flyttas och återanvändas när behoven förändras.

”Byggbranschen står för en enorm miljöpåverkan, men genom att anta cirkulära affärsmodeller, använda bättre material och innovativa lösningar kan påverkan minska drastiskt. Vi kan leda vägen genom att demonstrera hur cirkulära lösningar kan tillämpas praktiskt inom byggbranschen. Och med fler cirkulära lösningar kan vi röra oss mot en mer hållbar framtid som präglas av låga koldioxidutsläpp”, säger Lina K Wiles.

Vår syn på hållbarhet

Samhället kommer att genomgå enorma förändringar under de kommande åren. Vår bransch är inget undantag och vi har för avsikt att leda vägen med en cirkulär affärsmodell och hållbara byggnader som en lösning för både samhället och miljön. Vår ambition är att bli ett av de mest hållbara företagen i branschen och ta ledningen inom vårt område.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Vill du veta mer om hur det är att bygga hållbart med oss?

Vi kan bygga anpassningsbart och hållbart tillsammans och samarbetar gärna för att hitta lösningen för er verksamhets behov.

Hör gärna av dig till våra säljare så hjälper de dig vidare eller fyll i formuläret till höger så hör vi av oss till dig.

Kontakta oss