Artikel Hållbarhet

Adapteo skänker modulära flyktingbostäder till Ukraina

  • 2 min läsning
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Adapteo skänker modulära flyktingbostäder till Ukraina</span>

Adapteo

Adapteo donerar 68 flexibla modulenheter till Ukraina, vilka ska erbjuda akutboenden för internflyktingar i landet. Dessa anpassningsbara moduler erbjuder säkerhet och flexibilitet till individer och familjer i akut behov, med möjlighet att flyttas och återanvändas när samhällen återuppbyggs.

Adapteo är en ledande aktör inom anpassningsbara moduler. Nu skänker företaget 68 moduler motsvarande 2 722 kvadratmeter, till Ukraina för att stötta det krigshärjade landet och de miljontals internflyktingar som flytt de östra delarna av landet. Modulerna kommer att fungera som tillfälliga bostäder för ukrainare som har tvingats fly sina hem på grund av det pågående kriget, och erbjuder praktiskt och omedelbart stöd där det behövs som mest.

– Vi förstår hur viktigt det är för individer och familjer att ha en plats de kan kalla hemma – en plats som erbjuder bekvämlighet, säkerhet och värdighet. Våra modulära hem är utformade med flexibilitet och återanvändning i åtanke. Vi hoppas att enheterna inte bara kan erbjuda akut skydd till de ukrainare på flykt, utan också erbjuda dem en grund för att åter bygga upp sina liv, säger Johanna Persson, vd och koncernchef för Adapteo Group.

 

Donation Ukrina_lastbild 1 (1)

De första 18 modulerna har redan skickats till Ukraina, och cirka 50 ytterligare moduler förväntas levereras under hösten. Enheterna är utformade för att erbjuda en säker och funktionell miljö, vilket bidrar till att minska trycket på lokalsamhällena när de hanterar denna kris. Adapteo samarbetar med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för att säkerställa att dessa enheter levereras i tid och på ett säkert sätt. När de väl är på plats kommer de lokala myndigheterna i Ukraina, tillsammans med arkitekter och myndigheter, att anpassa och renovera modulerna för att tillgodose de specifika behoven hos flyktingarna.

– MSBs roll är att fungera som länken mellan Adapteo och Emergency Response Coordination Center (ERCC), som en del av EU civilskyddsmekanism (EUCPM). Vi säkerställer att dessa mycket behövda modulära hem kommer till en bestämd central i Polen, där EU tar över för den sista delen av resan för att nå folket i Ukraina, säger Johan Rosenfeldt, projektledare på MSB.

Adapteo är beredda att erbjuda ytterligare stöd där det är möjligt, utifrån hur situationen i landet utvecklas. Donationen av modulerna är en del av ett bredare åtagande att stödja social infrastruktur genom att donera modulära lösningar och vara en ansvarsfull partner.

För mer information, kontakta

Katarina Sköldborg, Head of Marketing Sweden, Adapteo, katarina.skoldborg@adapteo.com, 073-077 99 01

Om Adapteo  

Adapteo är den ledande partnern inom anpassningsbara lokaler i norra Europa. Vi utvecklar, bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för förskolor, skolor, vård, kontor och boende. Med Adapteos modulära och cirkulära byggnadslösningar kan kunderna transformera, återanvända, skala upp och skala ner byggnaderna allt eftersom behoven förändras. Det är så vi bygger anpassningsbara och hållbara samhällen. Adapteos byggnadsbestånd omfattar 1,5 miljoner kvadratmeter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Baltikum. En majoritet av Adapteos intäkter kommer från hyreskontrakt från offentlig sektor.   

Adapteo Sverige har ca 90 medarbetare fördelat på fem säljkontor och flertalet lager och verkstäder. Adapteo Sverige är en del av Adapteo Group.