Nyhet Hållbarhet

Adapteo får guldmedalj av EcoVadis

  • 1 min läsning
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Adapteo får guldmedalj av EcoVadis</span>

Adapteo

Adapteo Group får guldmedalj av den internationellt erkända hållbarhetsbetygsgivaren EcoVadis för åtaganden och prestationer inom hållbarhet. Detta innebär att Adapteo som koncern nu ingår bland de 5% bästa av alla utvärderade företag globalt.

”Det här är en fantastisk prestation för teamet och koncernen som helhet och jag är otroligt stolt över att vara en del av detta företag med fantastiska människor”

– Lina K Wiles, Chief Sustainability Officer

Det här är Adapteos första bedömning av EcoVadis på koncernnivå och att nå guldmedalj är ett bevis på att hållbarhet som kärna i vår verksamhet lönar sig. EcoVadis betraktas allmänt som världens mest pålitliga leverantör av hållbarhetsbetyg för företag. Med fler än 100 000 företag rankade globalt sätter det standarden för företags hållbarhetsbetyg. Syftet med EcoVadis är att påskynda hållbarhetstransformationen för företag genom att tillhandahålla en omfattande internationell referenspunkt för bästa praxis.

”EcoVadis guldmedalj bekräftar vårt arbete inom socialt och miljömässigt ansvarstagande i verksamheten där vi hela tiden strävar efter att vara föregångare och forma vår bransch. Hållbarhet är förankrat i vårt syfte och i vår kärnverksamhet och detta betyg ger oss, våra kunder och partners förtroende för vårt hållbarhetsarbete som den ledande leverantören inom branschen”

– Johanna Persson, President and CEO of Adapteo Group.

Betyget från EcoVadis ger en analys av nuläget och vi har en stor fördel genom att snabbt kunna erbjuda cirkulära byggnadslösningar för våra kunder när behov uppstår men vi behöver också fortsätta utvecklas. Bedömningen ger ett bra underlag för vägen framåt då den tydliggör nuvarande position och vägleder prioriteringar under de kommande åren.

Kort om EcoVadis

Ecovadis metodik bygger på internationella hållbarhetsstandarder, inklusive Global Reporting Initiative, FN:s Global Compact och ISO 26000. Utvärderingen baseras på en mätning av 21 CSR-kriterier inom miljö, arbetsvillkor och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling.

Adapteos syn på hållbarhet

Vår bransch är inget undantag och vi vill leda vägen med vår cirkulära affärsmodell och hållbara byggnader som en lösning för både samhället och miljön. Vår ambition är att ta ledningen inom vårt område och bli ett av de mest hållbara företagen i branschen.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete