Kämpasten i Sigtuna

SE_Stories_Kampasten

Den 25 juli 2018 hände det som inte fick hända – en brand i restaurangbyggnaden. Matsalen och restaurangköket på Kämpasten, Handelshögskolans konferensanläggning för Executive Education, blev totalförstörda. Den högt rankade skolan för ledare stod utan möjlighet att bedriva sin verksamhet endast en månad innan höstterminen skulle starta.

Skolan och dess chef Margareta Axelsson, blev plötsligt tvungna att kontraktera ett stort antal konferensanläggningar för att de bokade utbildningarna skulle kunna genomföras. Under hösten fördes diskussioner för att hitta en lösning. Det var bråttom och via arkitektfirman Tengboms hittade man till Adapteo. Resultatet blev att låta uppföra en tillfällig restaurangbyggnad av moduler med en hyrestid på 18 månader och under tiden börja bygga en permanent lösning.

Kämpasten ligger i Sigtuna invid Mälaren i en parkliknande miljö. Huvudbyggnaden, utbildningslokalerna samt hotellrumslängorna ligger vackert insprängda mellan träd och grönytor. På en nyanlagd yta har en restaurangbyggnad, kök och lounge uppförts med Adapteos nyaste modultyp, C90. Byggnaden är i två våningar med terrass och stor balkong med sjöutsikt.

Se intervjufilmen här

En restaurangbyggnad med premiumkänsla

Projektutvecklare Ulf Sevborn från Adapteo berättar om de många kundunika lösningarna man har gjort:

”Köket är ett fullskaligt restaurangkök som serverar 100 gäster med frukost, lunch och middag. Bara köket består av 9 st moduler med Electrolux premiummaskiner, kyl och frysrum och allt som hör ett professionellt kök till. Men det mest spektakulära är den glastäckta långsidan mot vattnet, totalt 36 meter med glas från i stort sett golv till tak. Ovanpå restaurangdelen har vi gjort en lounge för att kursdeltagarna ska kunna koppla av och umgås. Två eldstäder bidrar också till stämningen på ett fint sätt.”

SE_Stories_Kampasten4

Vi är så glada att vi med denna unika och premiumbetonade paviljonglösning kan välkomna våra deltagare tillbaka till Kämpasten igen

Margareta Axelsson, Kämpasten

Fakta om projektet

  • Modultyp: C90
  • Användningsområde: Utbildningsanläggning
  • Kund: Kämpasten
  • Plats: Sigtuna
  • Yta: 750 m²

Adapteo insights.

Snabb process löste frågan om äldreboende i Laholm

Efter en rekordsnabb process tillsammans med Adapteo har nu Laholms kommun 40 nya vårdplatser till sitt förfogande. Nå...

Adapteo hjälper Tanum att växa

Tanums kommun växer, och fler invånare betyder växande behov av service. Tack vare ett samarbete med Adapteo ...