insight

Kämpasten i Sigtuna

  • 1 min läsning

Adapteo

Den 25 juli 2018 hände det som inte fick hända – en brand i restaurangbyggnaden. Matsalen och restaurangköket på Kämpasten, Handelshögskolans konferensanläggning för Executive Education, blev totalförstörda. Den högt rankade skolan för ledare stod utan möjlighet att bedriva sin verksamhet endast en månad innan höstterminen skulle starta.

Vill du veta mer?

Skolan och skolchef Margareta Axelsson blev plötsligt tvungna att kontraktera ett stort antal konferensanläggningar för att de bokade utbildningarna skulle kunna genomföras. Under hösten fördes diskussioner för att hitta en lösning. Det var bråttom och via arkitektfirman Tengboms hittade man Adapteo. Beslutet landade i att uppföra en tillfällig restaurangbyggnad av moduler och under tiden påbörja byggandet av en permanent lösning.

Kämpasten ligger i Sigtuna invid Mälaren i en parkliknande miljö. Huvudbyggnaden, utbildningslokalerna samt hotellrumslängorna ligger vackert mellan träd och grönytor. På en nyanlagd yta har en restaurangbyggnad, kök och lounge uppförts med Adapteos modultyp, C90. Byggnaden är i två våningar med terrass och stor balkong med sjöutsikt.

Se intervjufilm här

En restaurangbyggnad med premiumkänsla

Projektutvecklare Ulf Sevborn från Adapteo berättar om alla kundunika lösningar som är gjorda:

”Köket är ett fullskaligt restaurangkök som serverar 100 gäster med frukost, lunch och middag. Bara köket består av 9 st moduler med Electrolux premiummaskiner, kyl, frys och allt som hör ett professionellt kök till. Men det mest spektakulära är den glastäckta långsidan mot vattnet, totalt 36 meter med glas från i stort sett golv till tak. Ovanpå restaurangdelen har vi gjort en lounge för att kursdeltagarna ska kunna koppla av och umgås. Två eldstäder bidrar också till stämningen på ett fint sätt.”

Vi är så glada att vi med denna unika och premiumbetonade lösning kan välkomna våra deltagare tillbaka till Kämpasten

Margareta Axelsson, Kämpasten

Fakta om projektet

Modultyp: C90
Användningsområde: Utbildningsanläggning
Kund: Kämpasten
Plats: Sigtuna
Yta: 750 m²

Vill du veta mer om våra anpassningsbara lösningar?

Vill du prata med en säljare eller få veta mer hur vi kan tillsammans bygga anpassningsbart? Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.