Adapteos modulära lösningar gör att byggnader kan anpassas, skalas upp eller ner, flyttas och återbrukas för olika ändamål och platser. Att vara fortsatt nyskapande för hållbarhet är en viktig del av Adapteos hållbarhetsstrategi, med målet att uppnå klimatneutral produktion och att endast använda hållbara material senast 2030.
Sjuttio procent av Adapteos byggnader har redan använts och hyrs ut igen, och koldioxidavtrycket minskar för varje gång byggnaden tas i bruk. Återbruk av moduler är ett hållbart alternativ till nyproducerade byggnader, men nybyggnation är fortfarande det mest förekommande tillvägagångssättet i dagsläget. Statiska byggnader kan omöjligen uppfylla EU:s mål för återbruk (70 procent), medan modulbyggnader är cirkulära i sin utformning eftersom de kan skalas upp, skalas ner, flyttas och återanvändas när behoven förändras.
”Byggbranschen står för en enorm miljöpåverkan, men genom att anta cirkulära affärsmodeller, använda bättre material och innovativa lösningar kan påverkan minska drastiskt. Vi kan leda vägen genom att demonstrera hur cirkulära lösningar kan tillämpas praktiskt inom byggbranschen. Och med fler cirkulära lösningar kan vi röra oss mot en mer hållbar framtid som präglas av låga koldioxidutsläpp”, säger Lina K Wiles.