En flexibel storkökslösning blev svaret för Karaten Bygg

Att totalrenovera ett restaurangkök samtidigt som verksamheten ska hållas igång – En omöjlig ekvation? Inte med ett flexibelt storkök från Adapteo.  

”Det blir ju ett lite speciellt projekt eftersom verksamheten ska vara igång under tiden man bygger. Då hade vi tur att vi fick kontakt med Adapteo, så att det blev rätt.

– Odinn Jonsson, Karaten Bygg

– Det hade inte gått utan det. Det hade varit omöjligt, säger Odinn Jonsson, avdelningsansvarig för Karaten Bygg i Staffanstorp.

Stiftelsen Thulehem är ett av landets äldsta seniorboenden beläget i det lummiga och vackra parkområdet Vipelyckan i Östra Lund. Till seniorboendet hör en restaurang för de boende vars kök nu stod inför behov av renovering, ett arbete som utförs av byggföretaget Karaten Bygg.

– Det blir ju ett lite speciellt projekt eftersom verksamheten ska vara igång under tiden man bygger. Då hade vi tur att vi fick kontakt med Adapteo, så att det blev rätt, säger Odinn Jonsson.

Odinn-5154

På Karaten Bygg var den ursprungliga tanken att själva hyra in och inreda byggbodar som tillfälligt storkök, men insåg snart att det skulle bli en omständlig process. Man började då se sig om efter en annan lösning som kunde uppfylla verksamhetens behov. Tillslut kom de i kontakt med Adapteo.

Tillsammans med Helene Lund, säljare på Adapteo, arbetades en flexibel storkökslösning fram som restaurangägaren och fastighetsägaren kände sig nöjda med. I planeringsfasen ordnade man med allt från planritningen av köket till ventilation och inredning.

Byggnaderna är ju fullt utrustade så vi har sluppit att föra över massa maskiner från det gamla storköket. Det blev en smidigare byggprocess, säger Odinn Jonsson.

Förberedelser i form av att ordna vatten och el till den nya storköksbyggnaden utfördes av Karaten Bygg, därefter anlände Adapteos byggnader med lastbil. För att anpassa höjden placerades storköket ovanpå träpallar. På två veckor stod allting klart och veckan därpå återupprättades verksamheten i det nya flexibla storköket.

I maj månad startade arbetet med totalrenoveringen av restaurangköket som uppskattas ta cirka sju månader. I skrivande stund är rivningsprocessen i full gång. På frågan om Odinn har någon uppfattning om hur verksamheten fungerat i byggnaderna svarar han:

– Dom som har köket nu är väldigt nöjda!

Odinn-5180

Vill du höra mer om våra anpassningsbara byggnader?

Vill du prata med en säljare eller få veta mer hur vi tillsammans kan bygga anpassningsbart? Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.