Kundreferens

BUP i Borås

  • 1 min läsning
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >BUP i Borås</span>

Adapteo

Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) har en separat avdelning vid Borås sjukhus som förvaltas Västfastigheter, Landstingets fastighetsbolag. Förra året beslutade man att riva avdelningen och ersätta den med en ny. För att upprätthålla vården under tiden behövde man en temporär vårdavdelning och man räknar med ett glapp på cirka tre år.

”Resultatet är en bra lösning i väntan på vår permanenta byggnad. Den funkar fint och personalen är nöjd. Överlag är vi tacksamma för Adapteo's engagemang och tillmötesgående. De har varit mycket bra att ha att göra med.”

– Claes Westberg, Västfastigheter.

Valet av tillfälliga lokaler föll på Adapteo tack vare deras öppna och flexibla inställning till våra unika behov. Vi behövde göra stora och genomgripande ombyggnader av lokalerna, men det var aldrig något hinder, berättar Claes Westberg på Västfastigheter.

På den här avdelningen bedriver man heldygnsvård, vilket innebär att patienterna även bor här. Dessutom har man en akutmottagning som är öppen dygnet runt. För att göra om kontorsmoduler till en vårdavdelning krävdes naturligt nog en hel del ändringar.

Vi har gjort om stora delar av planlösningen och bland annat inrett sju patient-sovrum och fått extra toaletter. Dessutom har vi bytt till säkerhetsklassade fönster och dörrar överallt.

Även tomten krävde en annorlunda utformning av lokalerna. De är byggda som ett T och i den längre stapeln finns själva vårdavdelningen, i den mindre akutmottagningen. Staplarna är förenade med en genomgående korridor för att kunna slussa in patienter direkt från intaget till vårdavdelningen. Byggnaden har hela fem entrédörrar, varav tre används av personal, patienter och besökare. De övriga två är enbart utrymningsvägar, vilket är ett sjukhuskrav.

De här ändringarna har av Västfastigheter anlitade arkitekt och byggmästare ansvarat för. Men ändringarna hade inte varit möjliga utan Adapteos välvilliga inställning och djupa sakkunskap. Deras tekniska rådgivning under processens gång var mycket värd för oss. Det var rätt kraftiga ingrepp som behövde göras och det hade varit väldigt jobbigt om det inte hade gått att genomföra. Förutsättningen är förstås att vi återställer lokalerna till ursprungligt skick efteråt.

Resultatet är en bra lösning i väntan på vår permanenta byggnad. Den funkar fint och personalen är nöjd. Överlag är vi tacksamma för Adapteos engagemang och tillmötesgående. De har varit mycket bra att ha att göra med

Claes Westberg, Västfastigheter.

Fakta om projektet:

Modultyp: KUBIK
Användningsområde: Vårdavdelning
Kund: Västfastigheter
Plats: Borås
Yta: 504 m²