Moduler för kök och matsal

Professionellt storkök

Storköken från Adapteo skapar ett modernt, välutrustat och ergonomiskt genomtänkt mottagnings- eller tillagningskök som passar förskolor och skolor.

Modulärt tänkande

Storköket byggs efter behov av två till tre moduler där varje modul är cirka 27 m². Köket dockas till andra modullokaler eller befintliga lokaler men är tekniskt fristående med bland annat eget ventilationssystem. Halksäkra golv med avrinningsbrunnar gör det lätt städat och hygieniskt.

Köket hyrs ut med standardiserad, delvis anpassningsbar maskinell utrustning. De innehåller förutom kök och förvaring, rum för ombyte, dusch/WC samt som tillval, lastkaj och soprum.

Efter marknadens önskemål

Det finns nästan alltid ett behov av matberedning i anslutning till förskolor och skolor.

Vi har skapat köket utifrån marknadens önskemål om beredningskök. Det handlar alltså inte om ett restaurangkök, utom om att kunna bereda fryst mat, halvfabrikat eller att hantera färdiglagat. Köket utrustas därför med ugnar, värmeskåp, kyl/fryskapacitet, spis, stekbord samt kokeri vid behov.

 

Planerat för ett bra flöde

Utifrån tallriksmodellen kan tillagningen av måltidens kolhydrater – till exempel pasta, potatis, ris och bulgur –  ske på plats i köket.

Kött och fisk anländer antingen som fryst mat, färdigmat eller som halvfabrikat och bereds då på stekhäll eller i kombiugn.

Grönsaker och rotfrukter sköljs och bereds på de rostfria beredningsytorna.

Efter maten diskas porslin, bestick, uppläggningsfat och annan utrustning i diskrummet, som är utrustat med effektiv avspolning och diskmaskin med hög kapacitet.

Kitchen-Adapteo-5

Vill du veta mer om våra flexibla byggnader för kök och matsal?

Är du intresserad av att prata med en säljare om vilka möjligheter det finns med vår funktionella kökslösningar? Vi vill gärna samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.