Anpassat för omtanke

Äldreomsorg

Plats för måltider, umgänge och sömn – och allt annat som hör livet till

Adapteo erbjuder lokaler för vård- och omsorgsboende. Anpassningsbara byggnader för äldreomsorg omfattar både vanliga bostäder och anpassade bostäder för äldre med särskilda behov.

Vill du veta mer?

Våra äldre oroas över att isoleras i sitt eget hem

En undersökning vi har genomfört tillsammans med Novus visar att var femte svensk över 55 år är rädd för att förlora kontakten med nära och kära när de flyttar till ett äldreboende. Våra flexibla byggnader är en lösning på problemet.

Traditionella lägenheter för självständigt boende

För äldre människor som är i god hälsa och kan leva självständigt hemma, erbjuder Adapteo bostadshus med mysiga lägenheter. De kan till exempel omfatta enskilda lägenheter eller rum med gemensam korridor, läkare och sjuksköterskor, bekväma matsalar och gemensamma utrymmen för hantverk, motion och musik.

När invånarna behöver mer omsorg, men fortfarande kan leva självständigt, kan byggnaderna anpassas till att omfatta utrymmen för vårdpersonal. Kontor, personalrum, omklädningsrum och kök kan också planeras in i byggnaden.

Hög tillgänglighet

Lägenhetsbyggnaderna och vårdhemmen kan byggas upp till 3 våningar. För att göra byggnaderna tillgängliga finns det hissar och ramper som uppfyller alla tillgänglighetsstandarder.

Längs korridorerna kan extra räcken läggas till för extra stöd. För att undvika att glida och falla, är det inre golvbeläggningen slät och har en slitstark vinyl.

Säkerhet för boende och personal

I omsorgsboende som behandlar patienter med minnesstörningar är det viktigt att skapa en säker miljö för både boende och personal. Välplanerad tillträdeskontroll, elektroniska och automatiska låssystem och utrymningsdörrar säkerställer ett säkert och smidigt vardagsliv.

Förutom låssystem och åtkomstkontroll uppfyller Adapteos anpassningsbara byggnader alla brandbestämmelser och krav.

Tillval och anpassningar för er verksamhet inom äldreomsorgen

Lägenheter och rum för boende

Bad och tvättmöjligheter

Sjukvård

Kök- och matsal

Kontor

Pausrum

Gemensamma ytor

Reception

Skapa dina idéer med Adapteo Draw

Adapteo Draw är ett enkelt onlineverktyg för att designa det utrymme du behöver. Dra och släpp enheterna för att skapa en hel byggnad och inred den sedan med de möbler du vill ha.

Är dina byggnader anpassade för framtiden?

Kontakta gärna oss för råd om ditt byggbehov. Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.