Anpassat för att leva och bo

Boende

Var ska alla bo?

Vi säger inte att vi har svaret men vi har ett förslag till lösning – anpassningsbara byggnader. Genomtänkta och ombonade enheter som sätts samman till trivsamma och yteffektiva lägenheter.

Vill du veta mer?

Ett bostadsbehov kan uppstå snabbt

Det kan vara ungdomar som vill flytta hemifrån, äldre som inte kan bo kvar av olika anledningar och nyanlända som skall in i samhället. Med den brist på bostäder som råder, och i den takt det permanenta byggandet sker, kommer många stå utan bostad onödigt länge.

Precis som hemma

Oavsett om behovet handlar om boende för en person eller en familj har vi moderna och trivsamma boendelösningar. Ett boende ska vara trivsamt, rent och fräscht, en plats för vila och återhämtning – en plats att leva i helt enkelt.

Trygga lösningar när det är ont om tid eller plats

Vi vet att det finns tidsbegränsade behov och att markytan är en viktig faktor. Vi har därför lösningar i en, två eller tre våningar. Faller valet på en flervåningslösning möter vi tillgänglighetskraven med ett trapphus som kopplar samman våningsplanens loftgångar till en enhetlig lösning.

Med gedigna materialval som grund har vi tagit fram ett funktionellt och modernt boendekoncept som följer samhällets regler och krav på tillgänglighet. Konstruktionen beräknad för tre plan i brandklass REI 60.

Praktiskt och genomtänkt

Arkitekten har fokuserat på en ljus planlösning med moderna färgval. Samtliga boendelösningar har hygienutrymme med WC, dusch och möjlighet till tvättmaskin. Kök med gott om skåp, kyl och frys, spis med ugn och spisfläkt med mekanisk FTX-ventilation och värmeåtervinning som minskar energiförbrukandet. En 1:a har allrum med plats för säng, matplats, skrivbord och en fåtölj. Basenheten utökas sedan med en eller flera moduler efter behov och blir då till en 2:a, 3:a eller 4:a. Alla lösningar är tillgänglighetsanpassade för invändig rullstol.

Ett flexibelt sätt att få nytt utrymme

Adapteo erbjuder en kostnadseffektiv lösning där service och underhåll ingår. Ni hyr lokalerna för endast den tid ni behöver, och de kan anpassas under hyresperioden om situationen förändras. Det är till exempel oftast möjligt att utöka både på bredden och höjden på en anpassningsbar byggnad.

Är dina byggnader anpassade för framtiden?

Kontakta gärna oss för råd om ditt byggbehov. Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.