Efter marknadens önskemål
Det finns nästan alltid ett behov av matberedning i anslutning till förskolor och skolor.
Vi har skapat köket utifrån marknadens önskemål om beredningskök. Det handlar alltså inte om ett restaurangkök, utom om att kunna bereda fryst mat, halvfabrikat eller att hantera färdiglagat. Köket utrustas därför med ugnar, värmeskåp, kyl/fryskapacitet, spis, stekbord samt kokeri vid behov.
Planerat för ett bra flöde
Utifrån tallriksmodellen kan tillagningen av måltidens kolhydrater – till exempel pasta, potatis, ris och bulgur – ske på plats i köket.
Kött och fisk anländer antingen som fryst mat, färdigmat eller som halvfabrikat och bereds då på stekhäll eller i kombiugn.
Grönsaker och rotfrukter sköljs och bereds på de rostfria beredningsytorna.
Efter maten diskas porslin, bestick, uppläggningsfat och annan utrustning i diskrummet, som är utrustat med effektiv avspolning och diskmaskin med hög kapacitet.