Renströmsgruvan i Boliden

IMG_1652_1200x628

Renströmsgruvans nya produktionscentral är invigd.

Renströmsgruvans nya produktionscentral är uppförd med moduler. ”Med 30 st C90-moduler har vi funnit en lösning för kunden, Boliden AB, så att den dagliga driften och förbättringsarbetena ska kunna skötas utan problem. Kunden är helnöjd med sina nya lokaler och hur vi kunnat hjälpa dem på så smidigt och snabbt sätt. Det är just det här som är det roliga, man får vara med och hjälpa till att lösa kundens behov på bästa tänkbara sätt. Med våra modullösningar får kunden en trevlig och bra arbetsmiljö”, berättar Tomas Lindgren, ansvarig säljare på Adapteo.

Lisa Forsling, Projektledare på Boliden, berättar att ”moduler från Adapteo blev ett självklart val då vi behöver flexibiliteten för att kunna utöka eller minska allt efter våra verksamhetsbehov. C90 håller en hög standard och passar fint ihop med de byggnader vi redan har i vår verksamhet”.

Vi trivs jättebra i lokalerna, de upplevs ha hög kvalitét och våra medarbetare är jättenöjda med den nya produktionscentralen. Något som imponerar, är hur fort dessa lokaler kunde komma på plats.

Gruvchef, Magnus Backe

Om Boliden
Boliden är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller – från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin.

Idag arbetar cirka 5 800 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland.

Renströmsgruvan
Renström i Bolidenområdet är Sveriges djupaste gruva, i januari 2019 passerades ett djup på 1500 meter. Det motsvarar drygt fyra Eiffeltorn staplade på varandra. I gruvan, som öppnades 1952, bryts komplexmalm innehållande zink, koppar, bly, guld och silver.

Fakta om projektet

  • Modultyp: C90
  • Användningsområde: Produktionscentral
  • Kund: Boliden AB
  • Plats: Boliden
  • Yta: 840 m²
IMG_1649_1200x628

Vill du veta mer om våra anpassningsbara byggnader?

Vill du prata med en säljare eller få veta mer hur vi kan tillsammans bygga anpassningsbart? Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.