En flexibel lösning blev perfekt för Öresundskraft

Medan Öresundskraft renoverar sitt huvudkontor behöver de en tillfällig kontorslösning för sina 250 anställda, kunder och besökare. Tack vare skräddarsydda och flexibla byggnader från Adapteo sitter man nu i ett ombonat kontorslandskap som påminner mycket om företagets målbild för det nyrenoverade kontoret. 

”Adapteo var väldigt tillmötesgående genom hela vårt samarbete, inte minst när vi kom med våra extra önskemål. De sade till och med: ’Det här kan vi lära oss av om det kommer kunder med liknande behov längre fram’. Det är en sådan inställning man sätter stort värde på som kund”, avslutar Jesper Baaring.

– Jesper Baaring, Projektledare på Öresundskraft.

Öresundskraft är ett företag som är helägt av Helsingborgs stad med uppgift att förse kommunens invånare med el, bredband, fjärrvärme med mera. Företagets huvudkontor på Bredgatan i Helsingborg var i stort behov av renovering.  

”Vårt kontor byggdes 1993 enligt de principer som rådde då. Nu ville vi bygga om kontoret så att det främjar ett modernt, aktivitetsbaserat arbetssätt”, säger Jesper Baaring, projektledare på Öresundskraft.

Projektgruppen på Öresundskraft som fått i uppdrag att lösa lokalfrågan under ombyggnationen gick grundligt tillväga. Först vägde man olika lösningar mot varandra. Skulle man hyra provisoriska lokaler på stan, eller skulle man hitta någon annan lösning? 

Vårt val föll på en tillfällig, anpassningsbar lösning”, berättar Jesper Baaring. På så vis kunde vi fortsätta att använda delar av lokalerna, och dessutom behövde inte kunderna lära sig någon ny adress till oss. Vi kunde också skräddarsy de tillfälliga lokalerna så att de hade samma öppna planlösning som vi kommer att använda på vårt nya kontor”, fortsätter han.

Upphandlingen gjordes via SKR, enligt en kravprofil från Öresundskraft som innehöll specifika önskemål gällande kvalitet, ljudmiljö, värmeåtervinning, luftkvalitet, kyla och så vidare. När dessa parametrar, samt givetvis även pris, vägts in stod Adapteos flexibla lösning som den vinnande. 

Slutresultatet är 1000 m2 kontorsmiljö som byggdes helt enligt Öresundskrafts önskemål, och som på många sätt har överträffat personalens förhoppningar om en trivsam, ombonad miljö med bra akustik, ljus och inomhusmiljö.  

Detta åstadkom man genom att bland annat använda glasdörrar, ljuddämpande mattor och en energieffektiv värmepumpslösning.  

Tack vare byggnadernas flexibilitet har man dessutom kunnat välja en planlösning som ger medarbetarna en försmak på de öppna aktivitetsanpassade ytorna som de nyrenoverade lokalerna kommer att bjuda på. 

Adapteo var väldigt tillmötesgående genom hela vårt samarbete, inte minst när vi kom med våra extra önskemål. De sade till och med: “Det här kan vi lära oss av om det kommer kunder med liknande behov längre fram”. Det är en sådan inställning man sätter stort värde på som kund, avslutar Jesper Baaring.

Adapteo_HBG_06

Adapteo insights.

Strömsnässkolan fick ny skolbyggnad under renoveringen

Strax utanför Markaryd, vackert belägen vid ån Lagan, blev det under hösten 2020 dags för den ...

En flexibel lösning blev perfekt för Öresundskraft

Tack vare skräddarsydda och flexibla byggnader från Adapteo sitter man nu i ett ombonat kontorslandskap som påminner ...