Adapteo och Sånnaskolan i mål efter femårigt samarbete

2015 upptäcktes mögel i Sånnaskolan i Kristianstad. Efter en tid tog stod det klart att man skulle bli tvungna att riva hela skolan. Detta skulle bli inledningen på ett samarbete med Adapteo som kom att löpa över hela fem år.

”Vi jobbade fram lösningarna tillsammans på rekordtid. Det kändes som att både elever och personal tyckte att det blev väldigt bra. Det var väldigt ljusa, fräscha och fina lokaler”

– Mårten Svensson, projektledare på tekniska förvaltningen på Kristianstads kommun

I dagarna hämtar Adapteo de sista av de totalt 190 stycken flexibla byggenheter som under fem år har utgjort Sånnaskolan i Kristianstad. Avetableringen av enheter markerade slutpunkten för att framgångsrikt och utmanande samarbetsprojekt mellan Adapteo och Kristianstads kommun. Ett projekt som varit unikt flera sätt.

Det var ett väldigt speciellt projekt. Det är ovanligt att man flyttar en hel skola på bara tre månader. I normala fall hade man kanske börjat planeringsarbetet ett år tidigare. Men tack vare samarbete och flexibilitet gick det, och det blev väldigt bra, säger Carl-Magnus Strandberg, säljare och projektutvecklare på Adapteo.

Projektet innebar en mängd specialanpassningar av enheterna. Kemisalarna behövde ha dragskåp och förstärkt fläktsystem. Hemkunskapssalarna utrustades med särskilda avloppslösningar och så vidare. Inte minst var det en stor utmaning att lösa de nya slöjdsalarna. Det ordnade man genom att anpassa de nya lokalerna på centimetern, så att maskinerna från de gamla slöjdlokalerna kunde användas.

I slutändan användes Adapteos lösning alltså i hela fem år. Och tack vare att Kristianstads kommun kunde agera så snabbt behövde det aldrig bli något avbrott i studierna för eleverna på Sånnaskolan. När Carl-Magnus Strandberg ser tillbaka på projektet är det inte utan stolthet.

Jag ser det på ett fint kvitto på att man kan lösa det mesta genom flexibilitet och ett gott samarbete. Vi står beredda att hjälpa till igen om liknande situationer skulle uppstå, oavsett om det är i Kristianstad eller någon helt annanstans.

201016_adapteo-outhousebyran 00409

Vill du veta mer om våra anpassningsbara byggnader?

Vill du prata med en säljare eller få veta mer hur vi kan tillsammans bygga anpassningsbart? Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.