insight

Adapteo hjälper Tanum att växa

  • 1 min läsning

Adapteo

Tanums kommun växer, och fler invånare betyder växande behov av service. Tack vare ett samarbete med Adapteo kan Tanum nu erbjuda fem nya förskoleavdelningar på två förskolor. Allt för att Tanum ska kunna fortsätta utvecklas och vara en attraktiv plats att bo på.

”Ur ett miljöperspektiv är det jättebra att Adapteo erbjuder en lösning som går att återanvända, igen och igen.”

Pär Nyström, projektledare och projektingenjör vid Tanums kommun

Vill du veta mer?

När förskoleeleverna i Tanums kommun kom tillbaka efter sommaren, möttes de av två helt nya förskolor. En i Rabbahaldshede och en i Fjällbacka. Lösningen består av anpassningsbara byggnader från Adapteo som ska fylla kommunens behov tills dess att nya, permanenta förskolor har hunnit byggas.

– “Vi på kommunen genomförde en upphandling genom SKR där det blev tydligt att Adapteos lösning var mest konkurrenskraftig. Inte minst när man ser till pris och kvalitet”, berättar Pär Nyström, projektledare och projektingenjör vid Tanums kommun.

De nybyggda förskolorna utgår från Adapteos standardlösningar, som sedan har anpassats för att uppfylla förskolornas specifika behov. Bland annat har skärmtak och barnvagnsparkeringar tillkommit. Barn och personal har precis återvänt och håller nu som bäst på att lära känna sina nya lokaler, som färdigställts under sommarlovet. Pär Nyström beskriver de första intrycken som positiva.

Det har fungerat väldigt bra under hela processen. Adapteohar varit tillmötesgående och lyhörda för våra behov. Vi är också glada att vi hittade en leverantör med kapacitet att jobba på två olika projekt samtidigt.

Tanums kommun kan nu gå vidare med arbetet att bygga de nya permanenta förskolorna, trygga i vetskapen att de har en väl fungerande lösning under tiden. Dessutom vet de nu att det finns ett enkelt och bra sätt att möta framtidens utmaningar vad gäller lokaler för att anpassa sig efter en föränderlig framtid.

Vill du veta mer om våra anpassningsbara byggnader?

Vill du prata med en säljare eller få veta mer hur vi kan tillsammans bygga anpassningsbart? Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.