insight

1 500 m2 flexibla byggnader bildar grunden för nytt testcenter för covid-19

  • 1 min läsning

Adapteo

1 500 m2 flexibla byggnader bildar grunden för nytt testcenter för covid-19

I kampen mot corona bygger nu Statens Serum Institut nya ”TestCenter Danmark Vest” i Skejby. Man har anlitat Adapteo, som på rekordtid har levererat sammanlagt 50 sammanhängande modulära enheter, där det ska etableras laboratorier, testlokaler och kontor.

Vädret blir allt kyligare, samtidigt som behovet av att genomföra covid-19-testning i Danmark är lika stort som förut. Det är därför dags att förbättra de nuvarande testanläggningarna i Aarhus från tält till riktiga byggnader. Det här är en uppgift som Adapteo ska hjälpa till med.

Jag vill veta mer

Mads Blom, VD för Adapteo Danmark, berättar:

På Adapteo gör vi allt som står i vår makt för att dra vårt strå till stacken i den här extraordinära coronasituationen. Därför är det också en enormt viktig uppgift för oss att akut leverera våra lösningar till den pressade sjukvårdssektorn – både som företag och för alla oss som arbetar på Adapteo.

De senaste dagarna har Adapteos flexibla byggnader levererats till Danmarks västliga testcenter, ”TestCenter Danmark Vest”, som ligger i Skejby. Man har arbetat i rekordfart för att få de nya testlokalerna till Statens Serum Institut klara för användning. Sussie Wagner, som är projektansvarig hos Adapteo för det här projektet, förklarar:

– På bara tre dagar har vi levererat och monterat anpassningsbara byggnader i form av 50 sammanhängande enheter i två våningar, som sträcker sig över 1 500 m2. Under normala omständigheter är det en närmast omöjlig uppgift, men vi visste att vi skulle kunna lösa den. Och det gjorde vi, tack vare ett dedikerat team som jobbade i rekordfart för att uppföra byggnaderna inom de korta tidsramarna. Nu saknas bara den sista slutputsen och planen är att testcentret ska tas i drift inom några få veckor.

Vill du höra mer om våra anpassningsbara byggnader?

Vill du prata med en säljare eller få veta mer hur vi kan tillsammans bygga anpassningsbart? Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.