Byggnader för äldreboende från Adapteo

Bygg äldreboenden att trivas och känna trygghet i

Det är inte alltid så lätt att förutse framtida behov. Men med tillgång till en flexibel och anpassningsbar lösning på boendefrågan, kan du vara trygg i vetskapen att du kommer kunna lösa alla utmaningar som framtiden kan föra med sig. Vare sig du behöver komplettera ett befintligt äldreboende, eller bygga ett helt nytt, har vi lösningen. Efter dina behov anpassar vi såväl hyresperiod som finansieringsmodell och ser till att enheterna är optimerade efter just din verksamhet. Med våra hyreslösningar har du alltid full koll på dina kostnader och vet att vi tar hand om förbättringar och underhåll. När du inte längre behöver enheterna monteras de snabbt ner och kan därefter göra nytta någon annanstans.

Våra äldre oroas över att isoleras i sitt eget hem

En undersökning vi har genomfört tillsammans med Novus visar att var femte svensk över 55 år är rädd för att förlora kontakten med nära och kära när de flyttar till ett äldreboende. Våra flexibla byggnader är en lösning på problemet.

Traditionella lägenheter för självständigt boende

För äldre människor som är i god hälsa och kan leva självständigt hemma, erbjuder Adapteo bostadshus med mysiga lägenheter. De kan till exempel omfatta enskilda lägenheter eller rum med gemensam korridor, läkare och sjuksköterskor, bekväma matsalar och gemensamma utrymmen för hantverk, motion och musik.

När invånarna behöver mer omsorg, men fortfarande kan leva självständigt, kan byggnaderna anpassas till att omfatta utrymmen för vårdpersonal. Kontor, personalrum, omklädningsrum och kök kan också planeras in i byggnaden.

Hög tillgänglighet

Lägenhetsbyggnaderna och vårdhemmen kan byggas upp till 3 våningar. För att göra byggnaderna tillgängliga finns det hissar och ramper som uppfyller alla tillgänglighetsstandarder.

Längs korridorerna kan extra räcken läggas till för extra stöd. För att undvika att glida och falla, är det inre golvbeläggningen slät och har en slitstark vinyl.

Säkerhet för boende och personal

I omsorgsboende som behandlar patienter med minnesstörningar är det viktigt att skapa en säker miljö för både boende och personal. Välplanerad tillträdeskontroll, elektroniska och automatiska låssystem och utrymningsdörrar säkerställer ett säkert och smidigt vardagsliv.

Förutom låssystem och åtkomstkontroll uppfyller Adapteos anpassningsbara byggnader alla brandbestämmelser och krav.

Läs mer om våra anpassningsbara byggnader för äldrevård och -boende

Vi bygger flexibla, tillgängliga byggnader med hög kvalitet och skräddarsyr upplägget efter dina behov. Alltid med trivsel och god arbetsmiljö i fokus.

Tillval och anpassningar för er verksamhet inom äldreomsorgen

Kontor

Pausrum

Gemensamma ytor

Reception

Skapa dina idéer med Adapteo Draw

Adapteo Draw är ett enkelt onlineverktyg för att designa det utrymme du behöver. Dra och släpp enheterna för att skapa en hel byggnad och inred den sedan med de möbler du vill ha.

Vill du veta mer om våra anpassningsbara byggnader?

Vill du prata med en säljare eller få veta mer hur vi kan tillsammans bygga anpassningsbart? Vi vill samarbeta med dig för att hitta rätt lösning för dina specifika önskemål.