Skola

Plats för utveckling och lärande

Funktionella lokaler för lärande

Världen förändras och så gör skolan. Idag står skolan inför många olika förväntningar och utmaningar.

Moderna undervisnings- och inlärningsmetoder har skapat ett behov av mer funktionella och anpassningsbara utrymmen. Adapteos skolor byggs på det sätt som är bäst för din skola!

För Adapteo är skolan mer än bara moduler

Det handlar om platser för att forma framtiden. Adapteos vision är att vara en del i byggandet av samhället. Vi vill skapa en grund för lärande som uppfyller krav och önskemål från elever, lärare, skolledning och föräldrar. Vi är på god väg men vi är inte nöjda än, allt kan bli bättre.

Utformade för en föränderlig tid

Framtiden är inte statisk. Det är ofta svängningar i elevantalen vid skolstart vilket skapar utmaningar. Elevtillströmningen har självfallet en positiv sida, men kan också ge akuta problem med brist på skollokaler. Många av Sveriges kommuner löser skolans platsbrist med flyttbara moduler och paviljonger från Adapteo. Med moduler får ni frihet att växa – eller minska om det skulle behövas. Det ger er andrum att fundera på om och när ni ska bygga ut skolan.

Tillfälliga utrymmen med permanenta fördelar

Våra skolbyggnader levereras på dina villkor. Du kan hyra så länge du behöver och när kontraktet upphör flyttas byggnaderna och hyrs av någon annan. Ett bra exempel på cirkulär ekonomi.

En skolpaviljong behöver inte kännas som näst bäst. På Adapteo är vi stolta över att i mer än 30 år levererat skolbyggnader med hög kvalitet byggda för en krävande nordisk marknad. Hör du till dem som fortfarande tror att flyttbara skolor måste vara tråkiga, trånga och gammaldags, så kommer du att ändra uppfattning.

Anpassningsbart och funktionellt

Ni kan välja fritt mellan många alternativa planlösningar och är det ont om markyta har vi förslag i upp till tre våningar. Ni kan dessutom få andra funktioner. Det kan till exempel vara arbetsplatser till lärarna, samtalsrum, rum för administration och ledning, och mycket mer. Tillsammans skapar vi skolpaviljonger som fungerar för just er skola och unika behov.

För oss går kvalitet, funktion och miljö, hand i hand. Ni kan få smart teknik som minskar miljöavtrycket, exempelvis vattenburen värme. Behöver ni hjälp med förberedande tjänster eller entreprenader som till exempel bygglov, byggadministration eller markarbeten? Det är inga problem. Med vår långa erfarenhet är ni i goda händer!

Hälsa och hållbarhet i första hand

Vi vill erbjuda den bästa tänkbara inomhusmiljön med bra luft, ljud och ljus. Vi förespråkar därför långsiktigt hållbara lösningar och utvecklar våra modulsystem med ett helhetsperspektiv där trivsel, miljö och god ekonomi går hand i hand. Vi har till exempel värmeåtervinning, tidsstyrd ventilation och närvarostyrd belysning, individuell värmereglering och temperatursänkning nattetid, helger och lov.

Moduler för skola

C20

Prisvärd och yteffektiv…

Läs mer

C40/C40 grön

Möjligheternas modulsystem…

Läs mer

C90

Den senaste modulserien…

Läs mer

C100

Den toppmoderna lösningen…

Läs mer

KLOSS

Flexibla modulsystem för skolor…

Läs mer

Kök och matsal

Funktionella kökslösningar…

Läs mer

Tillval och anpassningar för er skolverksamhet

Kemi
Musik
Träslöjd
Syslöjd
Idrott
Omklädningsrum
Hemkunskap
Kök- och matsal

Skapa dina idéer med Adapteo Draw

Adapteo Draw är ett enkelt onlineverktyg för att designa det utrymme du behöver. Dra och släpp modulerna för att skapa en hel byggnad och inred den sedan med de möbler du vill ha.

Prova att skapa med Adapteo Draw